Proč musí Bárta okamžitě skončit

Pokud se ukáží jako pravdivé informace i dokumenty, které publikovala 8.4.2011 MF Dnes o záměrech a praktikách Víta Bárty a jeho firmy ABL, dokud byl oficiálně v jejím čele, pak lze konstatovat, že měl Bárta v podobě ovládnutí Věcí veřejných a vstupu do politiky vizi i plány, které se notně blíží politickému a ekonomickému převratu.

 Pravděpodobně od časů nástupu komunistické strany k moci neměl u nás nikdo cyničtější plány na to, jak se zmocnit s pomocí mafiánských metod (sledování lidí, zastrašování, kompromitující materiály, systematické ovládnutí rozhodujících pozic ve státní správě) moci ve státě i byznysu.

 Nové informace, publikované v MF Dnes, naznačují, že úplatky poslancům VV, tzv. „držhubné“, byly jen špičkou ledovce promyšlené strategie, opírající se o mafiánské praktiky, jejímž cílem nebylo nic jiného než získání takové moci, která by ve svých důsledcích podvázala, ne-li zničila demokratický systém v zemi. Co dál?

 1.Pokud Premiér Petr Nečas okamžitě nevyhodí Bártu a VV z vládní koalice, znamená to, že České republice bude i nadále spoluvládnout agentura (VV si nezaslouží název „strana“), která se neštítí praktik, jež nemají nic společného s demokratickým řádem, a jejímž cílem je získat skrze politiku takovou politickou a ekonomickou moc, že ohrožen je sám demokratický systém.

 2. Situaci není možné řešit jen pouhým odchodem Bárty, protože je zřejmé, že by svou chobotnici ve státní správě a vládě řídil dál z pozadí.

 3. Premiér Nečas by měl okamžitě požádat BIS, aby Bártovy aktivity rozkryla, a následně přijmout opatření pro ochranu demokratického systému. Policie by měla bez prodlení začít tento případ, který je ve svých důsledcích promyšleným pokusem ohrozit demokratické poměry v zemí, vyšetřovat.

 4. Premiér Nečas musí okamžitě získat zpět pod kontrolu Ministerstvo vnitra. Ve světle zveřejněných informací je naprosto šokující, že toto ministerstvo je v rukou agentury, jejíž šéf de facto plánoval postupné posilování své moci s pomocí metod, které nemají nic společného s právním státem.

 Je samozřejmě skandální, že se toto ministerstvo vůbec do rukou VV dostalo (znamená to zřejmě, že Bárta a ABL získali citlivé databáze, které mohou být využívaný k vydírání), ale důležité je, aby právě toto ministerstvo bylo jako první odejmuto chobotnici ABL-VV.

 5. Rezignovat by měl i sám Nečas a vláda. Jelikož je těžko představitelné, že by menšinová vláda ODS a TOP 09 vládla s podporou poslanců VV, kteří jsou nyní povětšinou zkompromitováni už pouhou účastí v mafiánském projektu Víta Bárty, měla by Česká republika uspořádat předčasné volby, pokud by se nepodařilo vytvořit nějakou vládu, která by se opírala na základě výsledků z roku 2010 o podporu tehdy vítězné ČSSD.

 

 

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..