Železný a povodně

Televize Nova tvrdě zkritizovala prezidenta Václava Havla a jeho manželku za to, že se nevrátili zpět do vlasti hned, když vypukly povodně. Dozvěděli jsme se, které letecké linky, s jakými přestupy, mohl prezident nebo jeho žena použít, aby se dostali do České republiky včas. Na přetřes přišli i psi první dámy. Kvůli nim se prý pozdržel návrat první dámy ještě více než návrat prezidentův.

Další zajímavé náměty týkající se prezidenta zůstaly poněkud stranou nováckého zájmu. Například skutečnost, že od svého „opožděného“ návratu do vlasti zorganizoval prezident mohutnou mezinárodní ofenzívu na podporu obětí povodní. Nic jsme se nedozvěděli ani o tom, kolik na pomoc obětem už vydala a jaké další akce zorganizovala Nadace Vize manželů Havlových. Novákům se to prostě nehodí příliš do krámu.

Je také zajímavé, že když už se Železného stanice pokouší o investigativní žurnalistiku, nezeptá se, proč například pro prezidenta v době krize nezaletělo vládní letadlo a proč tedy musel nemocný prezident domů letět obyčejnou linkou, kam lékaři nemohou dost dobře naložit potřebné lékařské přístroje pro případ, že by se hlavě státu po cestě udělalo nevolno.

Od investigativně naladěné stanice se nedozvíme ani to, jak na povodně přispěl Železný.
Pravděpodobně nijak významně, vždyť oficiálně má obstaven veškerý majetek. I tak by ovšem bylo docela zajímavé vědět, jak si může tento kriminálnímu vyšetřování čelící muž, jehož veškerý majetek je oficiálně obstaven, dovolit platit senátorskou kampaň v okrese Znojmo a ještě slibovat, že kvůli svým „citovým vazbám na znojemsko“ přispěje na rozvoj regionu, pokud bude zvolen. Z čeho přispěje, když oficiálně pouze dluží?

Už úplně neslýchané je, že Nova TV kádruje politiky a další osobnosti za jejich zásluhy či selhání v době povodní a přitom nám nesdělí, že Česká republika bude v blízké době muset na základě rozhodnutí mezinárodní arbitráže zaplatit kvůli Železného obchodním praktikám a jednání s ním spřízněné Rady pro televizní a rozhlasové vysílání částku, která by docela dobře pokryla zhruba třetinu všech povodňových škod.


26. 8. 2002

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..